LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

OΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 52-57

Του Λεωνίδα Κάλφα

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κόντρα στην ΑΕ Κομοτηνής η Ολυμπιάδα ήταν αυτή που ανέτρεψε μια σημαντική διαφορά των φιλοξενούμενων και γνώρισε την ήττα στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο σημερινό παιχνίδι αντιστράφηκαν οι ρόλοι, αφού η ομάδα της Αλεξανδρούπολης παρότι βρέθηκε στο +13 (32-19) έπεσε θύμα ανατροπής από τον Αρίωνα Ξάνθης και γνώρισε την ήττα με 52-57, που είναι η δεύτερη σε ισάριθμους αγώνες της.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Γιαβρίδη, που σημείωσε 11 πόντους με τρία τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο, κατάφεραν να προηγηθούν με επτά πόντους (13-6) και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +3 (16-13).
Ένα σερί 7-0 (23-13) της Ολυμπιάδας, που εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα λάθη και την έλλειψη καθαρού μυαλού των φιλοξενούμενων (έμειναν άποντοι για τεσσεράμιση λεπτά), ανέβασε ακόμη περισσότερο τη ψυχολογία των γηπεδούχων. Το χαμηλό σχήμα της Ολυμπιάδας ανάγκασε τον Αρίωνα σε νέα λάθη, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +13 με τον Αλεξόπουλο. Έξι αναπάντητοι πόντοι των Ξανθιωτών (δύο δίποντα του Ανδρινού και ένα του Πλατανίτη) διαμόρφωσαν το 32-25 του πρώτου μέρους.
Το τρίτο φάουλ του Ανδρινού ήταν το πρώτο πρόβλημα του Αρίωνα, που είχε όμως αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Δύο βολές του Βλάχου μείωσαν τη διαφορά στους πέντε (32-27) για να την επαναφέρει στους επτά το δίποντο του Αλεξόπουλου. Το τρίποντο του Πλατανίτη και τρεις εύστοχες βολές του Αρίωνα, μετά από τεχνική ποινή στον Αγγέλου έκαναν το 34-33. Το τέταρτο φάουλ του Παπαγεωργίου, σε συνδυασμό με την απουσία του Μπατμά, δημιούργησε μεγάλο πονοκέφαλο στους γηπεδούχους κάτω από το καλάθι. Ο Μιχαηλίδης με μια εύστοχη βολή ισοφάρισε και ο Χατζηγεωργίου με δίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Αρίωνα. Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις από τους Τρούπο και Γιαβρίδη, ενώ ο Αρίων έμεινε κοντά στο σκορ χάρη στον Γκαγκαλίδη (41-40).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η κούραση των γηπεδούχων, τα τέσσερα φάουλ των Σκαρλόπουλου και Αγγέλου, αλλά και οι περισσότερες λύσεις του Αρίωνα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων. Η ομάδα της Ξάνθης διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα, που έφτασε και στο +6 με δίποντο του Αγγελή τεσσεράμιση λεπτά πριν τη λήξη (45-51). Ένα δίποντο του Αλεξόπουλου, δύο βολές του Γιαβρίδη και το τέταρτο φάουλ του Ανδρινού έκαναν το ματς θρίλερ (49-51). Ένα σερί 6-0 του Αρίωνα, με δίποντο των Πλατανίτη, Λεπίδα και δύο βολές του Μιχαηλίδη έκαναν το 49-57 δέκα δεύτερα πριν το φινάλε. Το καλάθι και φάουλ του Αγγέλου στην εκπνοή απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Τα δεκάλεπτα: 16-13, 32-25 (ημίχρονο), 41-40, 52-57 (τελικό σκορ)
Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης: Tρούπος 7, Λαλίδης, Γιαβρίδης 21, Αγγέλου 5, Ζαχαρόπουλος 3, Λεμονίδης, Αλεξόπουλος 17, Καλίφης, Παπαγεωργίου, Χατέλος, Δαλακούρας, Σκαρλόπουλος
Αρίων Ξάνθης: Αγγελής 8, Νυμφόπουλος, Μιχαηλίδης 5, Γκαγκαλίδης 4, Τσίτσος, Ανδρινός 12, Λεπίδας 5, Χατζηγεωργίου 2, Βλάχος 4, Φώτης, Πλατανίτης 17 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για όλους , μπορείτε να είστε όσο αυστηροί θέλετε αλλά μην βρίζετε για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.

 
Design by NewWpThemes | Blogger Theme by Lasantha - Free Blogger Themes | NewBloggerThemes.com