LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ.-ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 52-85

Του Λεωνίδα Κάλφα
Την έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα σημείωσε η Ασπίδα Ξάνθης, που επικράτησε με 85-52 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας για δύο αγωνιστικές <<Μιχάλης Παρασκευόπουλος>>, στο γήπεδο που την περσινή σεζόν πανηγύρισε την ιστορική της άνοδο στη Γ' Εθνική.
Το θρακιώτικο ντέρμπι κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο γι' αυτή τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2013, ενώ οι γηπεδούχοι γνώρισαν την δέκατη ήττα τους σε ισάριθμους αγώνες.
Θετικό στοιχείο για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης η επανεμφάνιση του Γιώργου Πομακάκη, ενώ μελανό σημάδι αποτέλεσε ο τραυματισμός του Γιώργου Δουρδούλη. Για την ομάδα της Ξάνθης, που παρουσίασε επιθετική πολυφωνία (σκόραραν οι έντεκα από τους δώδεκα), τρεις παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Σταμπουλή με 19, ο Δενδρινός πρόσθεσε 16 και ο Στεφανίδης πέτυχε 13.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά το αρχικό 1-6 με πέντε πόντους του Κουτσογιάννη, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 10-10. Με δύο βολές του Στεφανίδη και τρεις πόντους του Σταμπουλή η Ασπίδα προηγήθηκε με 10-15. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν εκ νέου προβάδισμα πέντε πόντων (12-17) και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 με 14-21, χάρη σε τρίποντο του Δενδρινού και εύστοχη βολή του Πετς, ενώ είχε μεσολαβήσει δίποντο του Παπαλαμπίδη.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να μειώσει δύο φορές στους τέσσερις (21-25, 23-27) με τον Πομακάκη να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση. Με οκτώ αναπάντητους πόντους (έξι σερί από τον Δενδρινό και δύο από τον Κουτσογιάννη) η Ασπίδα ξέφυγε με δώδεκα (23-35). Ο Γεροντίτης με δίποντο μείωσε στους δέκα, αλλά χρεώθηκε δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τρία φάουλ προσθέτοντας ένα πονοκέφαλο στην ομάδα του κάτω από το καλάθι. Ο Δουρδούλης μείωσε με τρίποντο στους επτά (28-35) και μετά την εύστοχη βολή του Τατάρη (28-36) ο Ξένος με νέο τρίποντο έκανε το 31-36 με τη λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους έχοντας περισσότερες επιθετικές λύσεις, βελτίωσαν την άμυνά τους και έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης. Ο Δουρδούλης με νέο τρίποντο μείωσε τη διαφορά στους δύο με την Ασπίδα να την επαναφέρει στους πέντε (34-39) με μία βολή του Στεφανίδη και δύο του Δενδρινού. Ο Χονδρόπουλος με δύο ακόμη βολές έκανε το 36-39 για να ακολουθήσει ένα σερί 12-0 της Ασπίδας με πρωταγωνιστές τους Καραμπέκη και Στεφανίδη που διαμόρφωσαν το 36-51. Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου οι δύο αντίπαλοι σημείωσαν από οκτώ πόντους, με τη διαφορά να διατηρείται στο +15 για την Ασπίδα (44-59), με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση μόνο από τον Τελούδη, που σημείωσε και τους οκτώ πόντους του Εθνικού στο τελευταίο τρίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου.
Το τέταρτο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού ο Εθνικός σημείωσε μόλις οκτώ πόντους, ενώ ενδεικτικό της ροής του αγώνα αποτελεί το γεγονός ότι πέτυχε ένα τρίποντο στα πρώτα πέντε λεπτά. Με πρωταγωνιστή τον Σταμπουλή η Ασπίδα έτρεξε ένα σερί 14-0 μετά το τρίποντο του Μπανταλίδη (47-73 από 47-59), ενώ από τον Εθνικό οι Τελούδης και Γεροντίτης φορτώθηκαν με τέσσερα φάουλ. Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα με τους προπονητές των δύο ομάδων να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές τους. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλους πέντε πόντους και η Ασπίδα πρόσθεσε άλλους δώδεκα, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 52-85.
Τα δεκάλεπτα: 14-21, 31-36 (ημίχρονο), 44-59, 52-85 (τελικό σκορ)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Σιταρίδης, Φωτιάδης, Χονδρόπουλος 5, Δουρδούλης 6, Ξένος 3, Κιτσόπουλος 1, Μπανταλίδης 5, Πομακάκης 7, Αγγελωνίτης, Τελούδης 15, Γεροντίτης 8, Παπαλαμπίδης 2
Ασπίδα Ξάνθης: Δενδρινός 16, Οικονόμου 3, Γρούδος 2, Σταμπουλής 19, Στεφανίδης 13, Καραμπέκης 8, Καλαματιανός, Κουτσογιάννης 9, Λιβησιάνος 3, Ταταρης 3, Κοτάκης 2, Πετς 7

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για όλους , μπορείτε να είστε όσο αυστηροί θέλετε αλλά μην βρίζετε για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.

 
Design by NewWpThemes | Blogger Theme by Lasantha - Free Blogger Themes | NewBloggerThemes.com