LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Σαμ

Σαν σήμερα πριν από 1 χρόνο «έφυγε» από κοντά μας ο μεγάλος Ορεστιαδίτης παλαίμαχος βολεϊμπολίστας Νίκος Σαμαράς, ίσως ο μεγαλύτερος παίκτης που ανέδειξε ποτέ το Ελληνικό Βόλλεϋ.


Απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου ο «θρύλος» του ελληνικού βόλλεϋ έσβησε στα 42 του χρόνια από ανεύρισμα στον εγκέφαλο , βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό φίλαθλο κόσμο.

Ο Σαμαράς ήταν ένας από τους κορυφαίους ακραίους που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό βόλλεϋ με σπουδαία καριέρα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Τίμησε τη φανέλα της Ορεστιάδας, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, του Παναθηναϊκού για να ακολουθήσει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό. Η ιταλική Φαλκονάρα, η ισπανική Σεβίλλη, η τουρκική Φενερμπαχτσέ και η ελβετική Σενουά ήταν οι σταθμοί της θρυλικής του καριέρας εκτός συνόρων. Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, συνέχισε στον Μίλωνα για να κλείσει το σπουδαίο του βιογραφικό στη Λήμνο, όπου ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής, αλλά και παίκτης της ομάδας, αφού δε μπορούσε να εγκαταλείψει το αγαπημένο του άθλημα.

Φόρεσε 300 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών, ενώ είχε και 160 συμμετοχές με την Εθνική Εφήβων. Το 1989 κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Αθήνας και την ίδια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών της Αθήνας πέντε χρόνια αργότερα. Σε συλλογικό επίπεδο, με τη φανέλα της Ορεστιάδας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας Ευρώπης (CEV), ενώ το 2000 αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας με τον Ηρακλή.
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/daD2wUCCTDo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για όλους , μπορείτε να είστε όσο αυστηροί θέλετε αλλά μην βρίζετε για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.

 
Design by NewWpThemes | Blogger Theme by Lasantha - Free Blogger Themes | NewBloggerThemes.com