LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σκληρή δικαστική κόντρα της ΕΠΣ Εβρου με τον Σύνδεσμο Διαιτητών προκαλεί πανελλήνιο ενδιαφέρον


Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας
-  Την ώρα που από το πρωί προκαλεί μεγάλη αίσθηση από την αποκάλυψη της τηλεοπτικής εκπομπής «Δίκη» στον Σκάι ότι ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος νοσηλεύτηκε σε κατάσταση μέθης στο κρατικό νοσοκομείο Καρδίτσας όταν βρέθηκε στη θεσσαλική πόλη για να παρακολουθήσει το σεμινάριο διαιτησίας της ΚΕΔ, αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη από την ίδια εκπομπή μιας δικαστικής κόντρας της ΕΠΣ Έβρου με τον τοπικό Σύνδεσμο Διαιτητών με πανελλαδικές προεκτάσεις.
Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο παρουσιαστής της εκπομπής Κυριάκος Θωμαΐδης, οι διαιτητές πήγαν την Ένωση Έβρου στα δικαστήρια και δικαιωθήκαν για το ποσοστό που έχει αποφασιστεί να παρακρατείται από τις οικείες ΕΠΣ από την αποζημίωση που λαμβάνουν οι διαιτητές για τους αγώνες που διευθύνουν.
«Η απόφαση που έχετε πάρει είναι πολύ σημαντική και προκρίνει κάτι που ίσως δεν έχουν αντιληφθεί πολλοί. Ο κάθε διαιτητής όταν παίζει ένα ματς, παίρνει μία αποζημίωση. Ένα ποσοστό της αποζημίωσης το καταθέτει στον τοπικό σύνδεσμο, εκεί που είναι μέλος. Τον έχουν όμως υποχρεώσει από την ΕΠΟ να το καταθέτει στην τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η οποία όμως δεν μπορεί να έχει μέλη φυσικά πρόσωπα αλλά σωματεία. Είναι μια σκαστή καραμπινάτη παρανομία, για την οποία οφείλει να παρέμβει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, διότι εδώ μιλάμε για τον εποκτικό έλεγχο των αθλητικών ομοσπονδιών, δεν μιλάμε ούτε για παράβαση του αυτοδιοίκητου ούτε για άλλα τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης.
Μάλιστα, στην εκπομπή βγήκε κοντά στη μία μετά τα μεσάνυχτα ο κ. Βασίλης Τσιότρας, πρώην μέλος της ΕΠΣ Έβρου, ο οποίος υποστήριξε: «Καταγγείλαμε αυτά που καταγγείλαμε και βγάλαμε μια απόφαση που θα έπρεπε η διαιτησία να την πάρει και να την κάνει σημαία της, αλλά δεν είδαμε καμία κίνηση από τους διαιτητές. Μάλιστα, έχουμε μηνυθεί γιατί καταγγείλαμε τα αυτονόητα για ψευδή καταμήνυση δια του τύπου και προχθές πήγαμε και απολογηθήκαμε και γελούσαν και οι δικαστές».
Μάλιστα, με αφορμή την δικαστική διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στην ΕΠΣ Εβρου και τον τοπικό Σύνδεσμο σχετικά με τα ποσοστά διαιτησίας, υπήρξαν δημοσιεύματα πριν δυο μήνες που ανέφεραν ότι «η ηγεσία της ΕΠΟ σκέφτονταν σοβαρά το ενδεχόμενο να κόψει τελείως τους δεσμούς των ΕΠΣ με τους Συνδέσμους Διαιτητών και για ην ακρίβεια, να τους κάνει να μην έχουν λόγο ύπαρξης, αφού έτσι κι αλλιώς η διαιτησία έχει μεταφερθεί πλέον στις Ενώσεις».
Όπως σημειωνόταν τότε, οι περισσότερες Ενώσεις στην Ελλάδα κρατούν το σύνολο των ποσοστών και μπαίνει στο ταμείο τους, αν και υπάρχουν και Ενώσεις που δεν έχουν κόψει τελείως τους δεσμούς με τους Συνδέσμους και τα χρήματα από τις αποζημιώσεις των διαιτητών πήγαιναν στους Συνδέσμους. Ωστόσο, αν «περάσει» το σχέδιο της ΕΠΟ, επισήμαιναν τα δημοσιεύματα, τότε οι Ενώσεις μπορούν και τυπικά πλέον να βάζουν στο ταμείο τους όλο το ποσό χωρίς να μπαίνουν σε διαδικασία συζήτησης και διαπραγμάτευσης.
Το ακαθάριστο ποσό που συγκεντρώνεται σε μια σεζόν από τις αποζημιώσεις των διαιτητών είναι περίπου 18.000 ευρώ και αν αφαιρεθούν κάποια χρήματα για λειτουργικά έξοδα, λοιπές υποχρεώσεις, στο ταμείο θα μείνουν περίπου 8.000 ευρώ, ένα ποσό που για τις Ενώσεις που δεν έχουν αποκοπεί τελείως από τους Συνδέσμους, θα είναι μια οικονομική «ανάσα», προκαλώντας όμως αντιδράσεις από τους διαιτητές.
Με την επικύρωση της σχετικής απόφασης από την ΕΠΟ, σαφώς κερδισμένες θα είναι οι Ενώσεις, που θα μπορούν πλέον να παίρνουν τα χρήματα και να τα διαχειρίζονται ανάλογα, αλλά η δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και για αυτό προκαλεί πανελλαδικό ενδιαφέρον και αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς συζήτησης στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» του Σκάι. Δείτε την παρέμβαση του κ. Τσιότρα και όσα συνοπτικά συζητήθηκαν για την δικαστική κόντρα της ΕΠΣ με τον Συνδεσμο Διαιτητών Έβρου στο μετά το 1.54.05" του βίντεο, δηλαδή πέντε λεπτά πριν το τέλος της δίωρης εκπομπής...



null

thrakisports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για όλους , μπορείτε να είστε όσο αυστηροί θέλετε αλλά μην βρίζετε για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.

 
Design by NewWpThemes | Blogger Theme by Lasantha - Free Blogger Themes | NewBloggerThemes.com