LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ

http://www.volleyleague.gr/includes/livescore-details.php?m_id=443

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο RUN GREECE ΤΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ(28/9/14)



Η Αλεξ/πολη μπήκε στον Πανελλήνιο χάρτη αγώνων του δρομικού κινήματος
Περιφέρεια,  Δήμος, ΣΕΓΑΣ, WIND και ΜΓΣ Εθνικός φέρνουν το Run Greece στην Αλεξ/πολη στις 28 Σεπτεμβρίου  
Η επίσημη παρουσίαση έγινε στο Ζάπειο, παρουσία της κ.Νικολάου: «Η διοργάνωση είναι μοναδική. Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε ο αγώνας να καθιερωθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης».
Το Run Greece ξεκίνησε πέρυσι και αποτέλεσε ένα στοίχημα της ομοσπονδίας, που μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και την WIND είχε ως στόχο να βγάλει τους κατοίκους πέντε πόλεων της περιφέρειας στους δρόμους. Και το στοίχημα κερδήθηκε. Κι όχι γιατί η σειρά αγώνων συνεχίζεται και φέτος – με έναν αγώνα παραπάνω-, αλλά διότι ο κόσμος έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για αυτή την αθλητική γιορτή, οι τοπικοί φορείς έδωσαν την ψυχή τους να το στηρίξουν. Κάπως έτσι ο ΣΕΓΑΣ και ο χορηγός, αποφάσισαν να κάνουν τους πέντε αγώνες έξι.

Την Πέμπτη στην Αίγλη Ζαππείου, άνοιξε η σειρά αγώνων, με την κεντρική συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης και η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου κάθισαν στο πάνελ των ομιλητών και μίλησαν για το σημαντικό γεγονός.
Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της περιφέρειας και των Δήμων των έξι πόλεων. Η αρχή των αγώνων θα γίνει στις 30 Μαρτίου στη Λάρισα και σκυτάλη θα πάρουν κατά σειρά το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Αλεξανδρούπολη και η Πάτρα.
 “Πριν ένα χρόνο με τη συνεργασία της περιφέρειας και της Wind βάλαμε ένα στοίχημα να βγάλουμε στους δρόμους, τους κατοίκους όλης της χώρας. Να καθιερώσουμε έναν αγώνα για όλους. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των ανθρώπων και τα θετικά σχόλια μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε πως κερδίσαμε το στοίχημα. Το Run Greece ήρθε για να μείνει. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια, τους τοπικούς φορείς, τον χορηγό μας, που ήταν δίπλα μας στα δύσκολα”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε: “Ξεκινάμε από τη Λάρισα και θέλω να απευθύνω πρόσκληση στους κατοίκους να κινητοποιήσουν το περιβάλλον τους και να βγουν στους δρόμους.
Την ίδια στιγμή που η πολιτεία με τις αποφάσεις της δείχνει ότι ο αθλητισμός έχει διαγραφεί από τις προτεραιότητες της, εμείς συνεχίζουμε. Εκεί που η πολιτεία δηλώνει απούσα, ο ΣΕΓΑΣ δηλώνει παρών”.
 Στη σημασία της διοργάνωσης, που έχει καταφέρει να κινητοποιήσει τους πολίτες όλης της χώρας και παράλληλα να τονώσει τον τουρισμό, στάθηκε η ΓΓΑ Κούλα Γιαννακίδου, που αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός. “Εύχομαι η φετινή σειρά αγώνων να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Έχετε δίκιο να λέτε πως η πολιτεία δεν στέκεται δίπλα στον αθλητισμό, στο βαθμό που θα έπρεπε. Θα ήθελα όμως να αναλογιστείτε τις πολύ δύσκολες συνθήκες και τα ελάχιστα χρήματα που έχουμε να διαχειριστούμε”, είπε.
 Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο ΣΕΓΑΣ έχει δέσει μια συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εταίρος στην προσπάθεια αυτή. Αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Εξίσου σημαντική είναι και η στήριξη του χορηγού μας”.


Ικανοποιημένος από την περσινή πορεία της διοργάνωσης και αισιόδοξος, πως οι φετινοί αγώνες θα παρουσιάσουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, παρουσιάστηκε ο εκπρόσωπος της Wind Γιώργος Τσαπρούνης. Όταν είδαμε την διοργάνωση είχαμε άγχος και προβληματισμό. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Δεν ξέραμε αν ο κόσμος θα έρθει, αν η τοπική αυτοδιοίκηση θα το στηρίξει.
Η επιτυχία του περσινού θεσμού ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες και έδειξε ότι με τη συνεργασία μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τις κοινωνίες. Σε κάθε πόλη επιλέξαμε ένα ίδρυμα προκειμένου να συμβάλουμε οικονομικά. Φέτος βάζουμε τον πήχη υψηλότερα με την προσθήκη μίας ακόμη πόλης.
Η γαλάζια ομάδα της Wind τρέχει και φέτος για καλό σκοπό. Σε κάθε μία από τις έξι πόλεις θα επιλέξουμε ένα ίδρυμα, στη Λάρισα που είναι ο πρώτος σταθμός επιλέχθηκε η Παιδιατρική κλινική”.

Στη σημασία των αγώνων στις τοπικές κοινωνίες, για τα οφείλει και την ανάγκη να υπάρχει συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι των έξι πόλεων. Όταν κάτι ξεκινάει καλά πρέπει να συνεχίζεται. Ελπίζουμε πως φέτος θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή”, είπε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης εκπροσώπησε την Κρήτη στην συνέντευξη Τύπου. “Βάλαμε τον πήχη ψηλά. Φέτος θέλουμε περισσότερες από 3.000 συμμετοχές. Η κοινωνία μας επέβαλε να προσπαθούμε ακόμη παραπάνω”, είπε.

Ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ιωαννίνων, Στέφανος Ζέρβας τόνισε: “Τα Γιάννενα αγκάλιασαν τη διοργάνωση και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και τη φετινή διοργάνωση”.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Παντελής Χατζησυμεωνίδης ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ και της Wind, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος επισήμανε πως η σειρά αγώνων .... “Είναι ένα καλό σχέδιο για να προαχθεί ο αθλητισμός”. Μάλιστα ο Σαββόπουλος ξεκαθάρισε πως και φέτος θα είναι ένας από εκείνους που θα πάρουν μέρος στον αγώνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου χαρακτήρισε μοναδική τη διοργάνωση και ξεκαθάρισε πως θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε ο αγώνας να καθιερωθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Στην ικανότητα του αγώνα να ξεσηκώνει τους πολίτες και να μετατρέπει ένα αθλητικό γεγονός σε μια γιορτή, αλλά και στη σημασία που έχει σε τουριστικό επίπεδο για την πόλη της Πάτρας, στάθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος εξήρε τον αγώνα και σε επίπεδο διοργάνωση . “Ο θεσμός πέτυχε κι εμείς θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε”, είπε ο αντιδήμαρχος της Πάτρας Γιώργος Σιγαλός.

Το πρόγραμμα του Run Greece
30/3 Λάρισα
27/4 Ηράκλειο
11/5 Ιωάννινα
21/9 Καστοριά
28/9 Αλεξανδρούπολη
12/10 Πάτρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για όλους , μπορείτε να είστε όσο αυστηροί θέλετε αλλά μην βρίζετε για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.

 
Design by NewWpThemes | Blogger Theme by Lasantha - Free Blogger Themes | NewBloggerThemes.com